העיסוק הגובר של נשים בספורט גורם גם לעלייה במספר פציעות האורטופדיה.
מומחי אורטופדיה מזהירים מפני הנזקים השונים העלולים להיגרם מפעילות ספורט שנעשית בצורה לא נכונה או מוגזמת ובעיקר מריצה והליכה עם נעליים לא מתאימות וללא מדרסים
מומחי האורטופדיה של רשת מכוני פיט סטפ פרו מסבירים על הסכנות שבספורט הנשי וכיצד להימנע מהן.
נשים בספורט
לשמחתנו, מספר הנשים העוסקות בספורט הולך וגדל. הדבר נכון גם בספורט המקצועני וגם בספורט החובבני אך בשל חוסר המודעות הכללי להבדלים בתפקוד הגוף הנשי והגוף הגברי, צרכיהן היחודיים של נשים בספורט לא נענים בצורה טובה מספיק, בעיקר בתחום הספורט החובבני.
ההבדל האנטומי
ההבדלים בין גוף הגבר לגוף האישה הם כביכול ברורים לעין. אך ישנם הבדלים רבים שאיננו שמים לב אליהם והם דווקא המשמעותיים ביותר בתחום של אורטופדיה.
באופן כללי ניתן לומר כי לנשים כתפיים צרות ואגן רחב, בעוד אצל הגברים המבנה הוא הפוך. מבנה זה תורם ליציבות טובה יותר של הגוף הנשי מחד אך יחד עם זה עלולות להיווצר בגינו בעיות רבות יותר, כמו סיבוב פנימי מוגזם של הירך, ברכי X, סיבוב חיצוני של עצם השוק, פלטפוס, עומסים גדולים על הרגליים ועוד.
מצא את ההבדלים
הבדלים אנטומיים נוספים ניתן לראות בגודל הלב ובית החזה והספקם מה שמוביל לרמת חמצן נמוכה יותר אצל נשים, כלומר יכולת אירובית נמוכה יותר. הבדלים נוספים ניכרים בכמות סיבי השריר וגודלם ובטכניקת גיוס השרירים. בנוסף, אצל נשים גמישות המפרקים גדולים יותר וגורמות לעומס גדול יותר. הבדלים אלה יכולים להסביר מדוע באופן כללי הישגי הגברים בספורט טובים מאלה של הנשים.
הורדת סיכון בספורט הנשי
5 עצות להקטנת רמת הסיכון ולמניעת פגיעות אורטופדיה ועוד:
• התאמת מדרסים אישית לנעלי הספורט, כדי לשנות את מנח כפות הרגליים ולהעניק תמיכה טובה יותר לגוף כולו.
• יש לבנות תוכנית אימונים נשית מיוחדת על ידי מאמנים מוסמכים.
• הקפדה על אימון שני צידי הגוף וחיזוקם כדי למנוע מצב של צד אחד דומיננטי יותר, כפי שקורה באופן טבעי.
• לימוד טכניקות ריצה וקפיצה נכונות.
• להקפיד על תזונה נכונה לחיזוק השרירים והעצמות