מה משותף לרצי מרתון, כוכבי כדורגל ושחקני טניס? ובכן, הם ומיליוני ספורטאים אחרים בעולם חושפים את כפות הרגליים לעומסים אינטנסיביים לאורך זמן ולכן נוטים לסבול מפציעות רבות בכפות הרגליים.
בהתנהלות רגילה ושמירה על יציבה נכונה, כפות הרגליים שלנו מסוגלות לעמוד בעומס הזה ולהכיל אותו. מסתבר שאחת הדרכים הפשוטות והטובות ביותר להימנע מפגיעה הם מדרסים אורטופדיים.
מה הם בכלל מדרסים אורטופדיים?
מדרסים אורטופדיים הם הגבהות קטנות שמכניסים לנעל כדי לתת לרגל מנח נוסף בנקודות מועדות. זה פתרון פשוט אך גאוני שלא רק מונע הופעה של פציעות ספורט דוגמת 'דורבן' אלא עשוי לעתים גם להחזיר את הגלגל לאחור ולפתור את הבעיה.
לכן נשאלת השאלה, אם זה כזה פשוט למה עדיין יש כל כך הרבה פציעות ובעיות בכף הרגל אצל העוסקים בספורט? לשאלה הזו יש שתי תשובות. הראשונה נוגעת במודעות. רבים מהספורטאים, בעיקר החובבים, לא מודעים לסכנה, או נוקטים בשיטת 'לי זה לא יקרה'. כי כרגע הכול בסדר – אז אחרינו המבול.
עניין למקצוענים
אבל יש גם תשובה אחרת. למרות שמדובר בפתרון פשוט ואלגנטי, התאמת מדרס היא מיומנות שדורשת מומחיות וניסיון ניכר. מומחה בהתאמת מדרסים צריך להיות בקי בפיזיונומיה של הרגל, הוא צריך להבין בפציעות אורטופדיות והוא צריך גם להכיר את המאפיינים הספציפיים לכל ספורט.
רגל של כדורגלן חשופה לעומסים שונים ומבצעת תנועות שונות מרגל של רוכב אופניים. כל המאפיינים האלה באים לידי ביטוי בהתאמת המדרס. רק איש מקצוע מנוסה יכול באמת להתאים מדרסים אורטופדיים שיעשו את העבודה.
למרבה הצער רבים אוהבים קיצורי דרך, הם מודעים לחשיבות המדרסים אבל מסתפקים במוצר גנרי שנמכר על המדף ברשתות הפארם. הפער בין מדרס גנרי למדרס שהותאם אישית על ידי איש מקצוע הוא בלתי נתפס. נכון, מדובר גם בשתי רמות מחיר שונות. אבל עבור מי שמכור לספורט זה שווה כל אגורה.
בישראל הגוף המקצועי והמנוסה ביותר בתחום המדרסים האורטופדיים היא חברת פיטס סטפס פרו. החברה נוסדה כבר ב-1959 (!). 4 דורות של יצרני מדרסים שלוקחים את כפות הרגליים שלכם באופן אישי.